Theatercafé De Kom

Herinrichting van het café van theater De Kom te Nieuwegein.

Vertrekpunt van het ontwerp is de bestaande architectuur van het gebouw en elementen uit de ruimte. De bar is dominant aanwezig in de ruimte. Met zijn hoge afwerkingsniveau en gebruikte materialen als bepaalde typen hout, messing blad en messing voetsteunen, straalt de bar luxe uit en bepaalt de uitstraling.
De bestaande architectuur is in dit ontwerp vertaald naar een warme, gezellige en comfortabele ruimte. Een plek voor theater, om te werken, ontmoeten en borrelen. Een interieur dat aanvoelt als een huiskamer. Het is een unieke plek waar foyer, optredens, café en events samenkomen.
De inrichting wordt gevormd door een neutrale basis van simpele neutrale en aardse kleuren. De gebruikte kleuren zijn, zwart, messing, onbewerkt hout en oranje. De kleur oranje komt voort uit de transparante platen van de voorgevel.
De huidige ruimte is een lichte ruimte. Door een hoeveelheid globe ledlampen met een warme kleurtemperatuur aan te brengen, wordt er warmte toegevoegd aan de ruimte. Zo ontstaat er een ruimte die sfeer uitstraalt en waar het fijn vertoeven is. Door licht op de gordijnen te schijnen en diverse globe ledlampen op lampenvoeten door de ruimte te verspreiden, ontstaat een theatrale setting.
Scroll naar boven