Hier staan wij

‘Hier staan wij’ werd ontwikkeld in opdracht van Philadelphia Zorg en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van zelforganiserende teams binnen Philadelphia.

Je werkt in de gehandicaptenzorg. Een weerbarstige wereld geleid door bezuinigingen, regelgeving en hartstochtelijke wensen van cliënten en familie. Aan jou en je team wordt gevraagd om ‘zelforganiserend’ te gaan werken, oftewel organiseer het werk op jouw locatie zoveel mogelijk zelf en neem de regie.

Team Zegsveld hoort, ziet en vindt er van alles van. Ze zijn al zo druk, is dit niet gewoon meer werk met dezelfde mensen, een bezuiniging? Draagt dit bij aan betere zorg? En wat doet het ‘hoofdkantoor’ met de staf dan nog? Ze besluiten een film te maken. Enerzijds als zelfonderzoek; wat zijn de consequenties van zelforganiserend werken? Anderzijds als spreekbuis; ze willen zich laten horen en zien aan alle collega’s en bestuurders in het land. Met hun dilemma’s en persoonlijke ervaringen. Hier staan wij. En hier staan wij voor.

Theatervoorstelling ‘Hier staan wij’ van Productiehuis Plezant is een ontroerend en eerlijk portret van een team in de gehandicaptenzorg. De productie van de film vormt de rode draad in de voorstelling. Een productie die de nodige spanningen oplevert binnen het team; zelforganisatie in de praktijk.

Regie: Walter Supèr
Spel: Anke van ‘t Hof, Loulou Rhemrev, Sophie Schut (of Pieternel Osinga), Alexander Wolff
Muziek: Dave van Beek
Film: Bart Verhoeven
Decor: José Warmerdam-van Beek
Decorbouw: Job Saltzherr

Scroll naar boven